Автор: Vic, дата 14.10.2011

Риболовен туризъм на яз. Доспат

Риболовен туризъм на яз. Доспат

09 Юни 2011 - 12 Юни 2011

Магията на Западните Родопи

Статистика
  • Видян: (3773)
    Етапи: (2)
    Снимки: (6)
    Обекти: (1)

Риболовен туризъм на яз. Доспат » Етапи

1

първи етап »

09 Юни 2011 - 12 Юни 2011, България
Аз не съм рибар, но нееднократно мои приятели са се опитвали да ме приобщят към риболова, за сега неуспешно. Идеята за кротко прекарване на свободното време на някой сенчест бряг с въдица, тих плясък на вълничките и весело чуруликане на птички винаги е звучала примамливо. И ето го поредния опит. Мястото, определено за опита да ме приобщят към риболовното братство бе язовир Доспат. Язовира е добре познат на любителите на риболова с голямото разнообразие на риба - шаран, пъстърва, кефал, костур, червеноперка и каракуда.
Доспат е разположен на 22 000 декара на 1200 м надм. височина и е сред най-големите по площ и обем в България. Част е от каскада Доспат-Въча, която се разпростира в най-обширната планина в България - Родопите. Голямото климатично и почвено разнообразие обуславят голямо растително разнообразие - от габър, дъб, червена хвойна в низката част до бук, смърч, бял и черен бор в районите над 800м. Тези гори са невероятно красиwi и правят мястото около язовира подходящо за лов, риболов или просто разходка.
Наши домакини бяха любезните собственици на спретнато хотелче "Емили", които постоянно се грижеха за доброто ни настроение . Опитахме много видове риба, приготвена по местни рецепти с особено старание и творчесто, но за този празник на сетивата бих отделил специално място в кулинарния раздел на сайта.
2

втори етап »

12 Юни 2011, България
« предишен етап следващ етап » 1 от 2